Metaverse HaberleriHaberler

Sivas, Metaverse Ortamındaki İlk Bilgi Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Türkiye’nin metaverse ortamında ilk kez Sivas’ta “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu mesleki bilgi yarışması düzenlendi.

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) toplantı salonunda düzenlenen turnuvada, şehir merkezindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden 10 öğrenci yarıştı. Program kapsamında metaverse ortamında “İş Sağlığı ve Güvenliği” yarışması düzenlendi.

Yarışmayı Kazananlara Sanal Gerçeklik Gözlüğü Verildi

Öğrenciler sanal gerçeklik gözlüğü takarak sanal dünyada sorulan soruları yanıtladı. Katılımcılar ise sanal ortamda öğrencilerin yarışan anlarını projeksiyonun gösterdiği görüntü üzerinden takip ettiler. Turnuvayı Sivas MTAL öğrencisi Nar Arda zlü kazanırken, Atatürk MTAL öğrencisi Mehmet Can Kümbetlioğlu ikinci, Sivas Bilgi Teknolojileri MTAL öğrencisi Mustafa Reşber üçüncü oldu.

Turnuvaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler, kazananlara ise sanal gerçeklik gözlüğü verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Analiste Göre Bu Metaverse Coinler 2022’de Uçuşa Geçebilir!

Metaverse
Metaverse

Metaverse Hayatımızın Her Alanında Olacak!

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recai Gülez, metaverse’in önemine vurgu yaparak, geleceğin iş kollarının bu ortamla ilgileneceğini belirterek, metaverse arazi satışından sanal mülk edinimlerine kadar birçok alana girdiğini söyledi. böyle bir projeyle insanların dikkatini bu alana çekmeyi düşündüklerini söyledi.

Yarışmada derece alan öğrencilerden Mustafa Reşber, Sivas’ta bu adımı atmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle böyle bir yarışmanın Türkiye’ye ve Sivas’a getirilmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etmek istiyorum. Metaverse‘de geleceğin evreni, yarışmalardan, müzayedelerden ve hatta belki de davalardan oluşan sosyal hayat belli olacak. Bu adımı bu lokasyonda ve Sivas’ta atmak benim için büyük bir onur. Bu turnuvanın bir parçası olduğum için çok mutluyum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.