Borsa Haberleri

Stratejist Altın ve Gümüş Tahminlerini Paylaşıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
Stratejist Altın Ve Gümüş Tahminlerini Paylaşıyor
Stratejist Altın Ve Gümüş Tahminlerini Paylaşıyor

Stratejist altın ve gümüş tahminlerini paylaşıyor. Daha önce bildirdiğimiz gibi, Federal Rezerv Çarşamba günü varlık alım kesintilerinin hızlandığını duyurdu ve 2022’de üç faiz artırımına işaret etti. Altın fiyatları buna ılımlı tepki verdi ve değerli metaller 1.800 ABD dolarının üzerine çıktı. 2021 yılının son haftalarına girerken birçok analist 2022 için tahminlerini sunmaya başladı. Peki altın gelecek yıl nasıl bir performans gösterecek?

Stratejist: Altın ve gümüş iyi performans gösterecek

BCA Research’te döviz stratejisti Chester Ntonifor, ABD dolarının yönünü ve gelecek yıl altın ve gümüşün performansını tartıştı. Ntonifor, “Fed 2022’de faiz oranlarını yükseltecek ve Avrupa Merkez Bankası Fed’in gerisinde kalacak” dedi. Bu durumun ABD doları ve euro fiyatlarında da görüldüğünü söyledi. Ntonifor, ABD doları endeksinin veya ABD doları endeksinin (DXY) önümüzdeki 12 ayda 90’a düşebileceğini ancak kısa vadede yatırımcıların güçlenmenin devam etmesini bekleyebileceğini belirtti ve aşağıdaki ifadeyi kullandı:

Bence çökmeyecek, ancak 12 ila 18 aylık ufukta mevcut 96 seviyesinden 90’a bir düşüş bana oldukça makul görünüyor.

Ntonifor, 2022’de enflasyonun devam etmesi halinde değerli metaller, altın ve gümüşün oldukça iyi performans göstereceğini tahmin ediyor. Ancak özellikle gümüşü çok sevdiğini söyledi. Altın/gümüş oranının yüksek olmasının bunun sebeplerinden biri olduğuna inanıyor. Gümüşün birçok alanda kullanılan bir metal olduğuna da dikkat çekti.

Peki bu yıl enflasyona rağmen altının fiyatı son 12 ayda neden düştü?

Stratejistler, bu durumun bir nedeninin ABD doları endeksindeki artış, reel getirilerdeki değişiklikler ve diğer emtia fiyatlarındaki artış olduğuna inanıyor. Ayrıca yatırımcının kripto para tercihini başka bir neden olarak gösterdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.