Kripto RehberEditörden Seçmeler

Trade Nedir? Trade Türleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda en çok duyulanlardan biri olan trader kavramına ve türlerine bir göz atalım.

Trade Nedir?

Trade Nedir? Trade Türleri Nelerdir?

En basit ifadeyle bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Borsada ürün alıp satmak, kripto para birimlerine yatırım yapmak veya sadece meyve ve sebze satmak da bir trader’dir. Çünkü her birinin amacı ticaret yaparak para kazanmaktır. Ancak ticaret kavramı son zamanlarda küresel piyasalarda ticaret yapanlara özgü bir kavram olarak anılmaya başlamıştır. Ayrıca trade ile uğraşan kişilere tüccar denir.

Her yatırımcının farklı özellikleri olduğu için birden fazla trade türü bulunmaktadır. Her yatırımcı zamanla kendi özelliklerini keşfedecek, kendileri için en uygun anlaşma türünü seçecek ve bu şekilde yatırım yapacaktır. İlk günlerde ticaret türü seçimini etkileyen en önemli faktör; kişinin ister uzun vadeli ister kısa vadeli yatırımlar yapmak isteyip istemediğini kendi psikolojisini yönetebileceği ve odaklanabileceği zamanı gelmiştir. Şimdi bu işlem türlerinin neler olduğuna bakalım.

Trade Türleri Nelerdir?

Borsada Trade Ne Demek Anlami1 1642168357

Genel olarak konuşursak, en çok bilinen ve tercih edilen 4 trade türü anlaşma vardır. Bunlar; scalp trading, day trading, swing trading ve position trading (hodl)’dur.

Scalp Trading: Bu yöntemi kullanan trader’ların amacı gün içerisinde birçok işlemi açıp kapatarak para elde etmektir. Bunu yaparken, düşük zaman çizelgelerinden yararlanırlar. Bu nedenle genellikle 1 – 3 – 5 dakikalık grafiklerde işlem görürler. Psikolojisi güçlü traderler, kısa zaman dilimindeki fiyat hareketleri çok hareketli olduğu için bu yöntemi tercih ediyor. Bu yöntemin amacı, tek bir işlemden büyük kazançlar elde etmek yerine, her gün yapılan küçük karlar ile bakiyeyi arttırmaktır.

Day Trading: Adından da anlaşılacağı gibi gün içi alım satım yapan traderların kullandığı bir yöntemdir. Bu yöntemin  scalp trading yönteminden farkı daha az işlem girilmesidir. Ayrıca gün içi işlem yönteminde işleme giriş için kullanılan çizelgelerin zaman dilimleri, scalp trading yönteminde kullanılanlardan daha uzundur. Bu yöntemi kullanan trader’lar genellikle 30 dakikalık veya 1 saatlik zaman dilimlerinde işlem açarlar ve gün içi fiyat dalgalanmalarından faydalanarak kar elde etmeyi hedeflemektedir.

Swing Trading: Bu yöntemi kullanan traderler genellikle 4 saatlik veya 1 günlük zaman dilimlerinde ticaret yaparlar. Bu sebeple, bu işlemler uzun bir süre boyunca taşınır. Peki; swing trade tarafından açılan bir işlemin sonuçlanması bir günden veya bir haftadan fazla zaman alabilir. Bu yöntemin amacı daha az işlem açmak ve bu işlemlerden elde edilebilecek maksimum kar ile bakiyeyi arttırmaktır. Bu yöntem, işlemlerin sonuçlandırılmasının uzun zaman alması nedeniyle genellikle sabırlı traderlar tarafından tercih edilmektedir.

Position Trading (Hodl): Bu yöntemde yapılan analizlerin zaman çerçevesi 1 hafta veya 1 aydır. Burada amaç uzun vadeli bir yatırım yapmaktır. Peki; Bu yöntemi kullanan bir trader, ticaretini 1 aydan fazla veya 1 yıldan fazla taşımayı hedeflemektedir. Bu yöntemle yatırım yapan kişiler için teknik verilerin yanı sıra temel veriler de oldukça önemlidir. Peki; Yatırım ürününün neye yatırım yaptığı, ekibin kimlerden oluştuğu ve alınan yatırımlar gibi temel unsurlar dikkatle incelenmelidir. Bu tür bir yatırımın amacı, bir ürünün geleceğine yatırım yaparak maksimum kar elde etmektir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.