HaberlerBitcoin Haberleri

Venezuela’da Kripto Para İşlemlerine Yüzde 20 Vergi Geliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Venezuela yerel basınına göre hükümet, kripto para işlemlerinden %20’ye kadar vergi toplamayı amaçlayan yeni bir vergi yasasını kabul etti.

Kripto Para işlemlerine Yüzde 20 Vergi Geliyor!

Venezuela Ulusal Meclisi, Perşembe günü (BTC) Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki “büyük finansal işlemler” üzerindeki vergileri hedefleyen yeni bir yasa tasarısı ile ilgili ikinci tartışma oturumunu gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü, Venezüella hükümetinin yerel işletmeleri ve bireyleri kripto para birimleri ve ABD doları gibi yabancı para birimlerini kullanan işlemler için %20’ye kadar ücret ödemelerini zorunlu kılan bir yasa tasarısını kabul ettiği bildirildi.

20 Ocak’ta sunulan bir tasarıya göre, Venezuela Cumhuriyeti, ülkenin petrol destekli kripto para birimi El Petro dışındaki herhangi bir para birimindeki tüm işlemlerin %2 ila %20’sini almayı planlıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise 2017 yılının sonunda, ülkenin finansal yaptırımları aşmak ve ekonomik toparlanmayı sağlamak için ulusal bir kripto para birimi olan El Petro’yu piyasaya sürmeyi planladığını açıklamıştı.

Venezuela Kripto Para
Venezuela Kripto Para

Hiperenflasyona Karşı Kripto Para

El Petro geçen yıl değerinin %70’inden fazlasını kaybetmiş olmasına rağmen, Venezuela resmi para biriminin son on yılda neredeyse tüm değerinin düşmesinden sonra kullanımını teşvik etmek istiyor.

Tasarıda, “Ulusal para biriminde veya Venezuela Cumhuriyeti tarafından çıkarılan kripto para birimlerinde veya kripto varlıklarda yapılan ödemelere ve işlemlere yabancı para cinsinden yapılan ödemelere karşı en azından eşit veya daha elverişli muameleyi garanti etmek gerekiyor” şeklinde ifadeler yer aldı.

Daha önce bildirildiği gibi, lider kripto para birimi Bitcoin‘in benimsenme oranı, Venezuela’da son yıllarda yükseldi ve binlerce yerel işletme hiperenflasyon karşısında hayatta kalmak için bitcoin‘e geçti. Öyle ki, Venezuela’daki büyük bir uluslararası havalimanı, Ekim 2021’de biletler ve diğer hizmetler için Bitcoin gibi kripto para birimlerini kabul etmeye hazırlanıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.