Tüm HaberlerAltcoin HaberleriHaberler

Yeni Bir Vurgun Vakası Daha! İşte 1 Milyar TL’lik Dogecoin Vurgunu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Birkaç ay önce gündemi uzun süre meşgul eden Thodex skandalının arkasından bu kez Türkiye’nin gündeminde 1 milyar TL’lik Dogecoin (DOGE) vurgunu var!

Çeşitli haber kaynaklarının bildirdiği kripto para dolandırıcıları bu kez deDogecoin Mining adlı bir sistem oluşturup yüksek kar vaat ederek yatırımcıları tuzaklarına çekti. Sistemin kurucusu Turgut V. ve beraberindekilerin 40 gün içinde %100 kar vaat ederek yaklaşık 1.500 kişiden toplamış olduğu 1 milyar TL değerinde Dogecoin ile birlikte kayıplara karıştığı iddia edildi.

Dogecoin Mining Mağduru Açıkladı: “4 Milyon Dogecoin Yatırdım”

Mağdurlardan önde gelen, 10 milyon TL zarar ettiğini söyleyen Türkmenistanlı Ecem Ashyrova, vaka hakkında açıklamalarda bulunmuş oldu. Ashyrova, sistemin dört ay çalıştığını, hiçbir aksama olmadığını belirtti. Mağdurun açıklamalarına nazaran dolandırıcılar bu sırada devamlı reklamlarını yaparak büyük bir kitle topladı. İlk aşamada deneyim etme amaçlı bir miktar dogecoin yatırdığını, sonrasında karını alıp bu dogecoin’i çektiğini söyleyen Ashyrova,

Ben de deneyim etme amaçlı yatırdığım coinlerin hepsini çektikten sonrasında dedim ki güvenilir bir sistem bu sebeple 3- 4 ay süresince insanoğlu devamlı daha oldukça yatırımda bulunuyordu… Geleceğe dair oldukça güzel planları vardı, kendi cihazları vardı, üretim yaptığını söylüyordu. Ona güvenerek 4 milyon dogecoin‘i tekrardan yatırdım” dedi.

Ashyrova, sonrasında sistem kapatılmış olduğu halde yatırım yapabildiklerini fakat para çekemediklerini söylemiş oldu. Turgut V’nin telefonlarını ve toplumsal medya hesaplarını kapatması üzerine ona ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladıklarını belirten mağdur,

“Herkes mağdur oldu, ben daha oldukça mağdurdum. Hiçbir şekilde ekmek param dahi kalmamıştı. Bütün paramı yatırım için kullanmıştım” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dikkat Etmeniz Gereken Yaygın Kripto Para Dolandırma Yöntemleri

Mağdurların avukatı Sinan Keskin ise bu dogecoin dolandırıcılığının, mağdur ve kişi sayısı açısından Thodex‘ten daha büyük bir dolandırıcılık vakası olduğunu belirtti.

İddialar üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Turgut V. ve öteki şüpheliler hakkında soruşturma başlattı ve şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı sonucu aldırdı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.