Kripto RehberEditörden Seçmeler

Boğa Piyasası Nedir? Boğa Piyasasının Özellikleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Boğa piyasasının ne olduğuna ve fiyat hareketinde keskin bir artış olarak öne çıkan özelliklerine bir göz atalım.

Boğa Piyasası Nedir?

Boga Piyasasi Nedir Ve Ne Zaman Baslar

Boğa piyasası, fiyatların yükseldiği veya yükseliş beklentisinin olduğu bir durumdur. Boğa piyasasında fiyat yükselmeye devam eder ve fiyat artışına işlem hacmindeki artış eşlik eder. Fiyatla birlikte hacmin de artması bir boğa piyasasını doğrular. Boğa piyasasına, yükseliş trendinin devam etmesine izin veren iyimserlik hakim. Bu nedenle boğa piyasasının ne zaman biteceğini tahmin etmek zor bir durumdur.

Boğa Piyasasının Özellikleri Nelerdir?

Images?Q=Tbn:and9Gcs3O0Ki 4Ag5Z2Kzqikwfpj3Xey0B5Rdravia&Amp;Usqp=Cau

    1. Boğa piyasaları genellikle, güçlü ekonomik veriler olduğu zaman gerçekleşir. Bu güçlü ekonomik verilerden kasıt; düşük faiz oranları, düşük enflasyon ve parasal genişlemelerdir. Bu durumlar yatırımcı psikolojilerini olumlu etkiler ve piyasalara iyimserlik katar. Böylece piyasalar yükseliş yaşayarak boğa piyasasına girerler.
    2. Boğa piyasalarında yatırımcılar ciddi kazançlar elde ediyor. Bunu yapmanın ana yolu “al ve tut” yöntemidir. Diğer bir deyişle, uygun fiyattan yapılan bir alım, piyasalardaki güvenle uzun süre muhafaza edilerek iyi karlar elde edilir. Bu fiyatların belirlenmesinde teknik analiz yöntemleri sıklıkla kullanılmaktadır.
    3. Boğa piyasalarında bazen düşüşler yaşanabilir. Bu düşüşler piyasa yapısında bir değişikliğe neden olmazsa düzeltme hareketi olarak yorumlanır. Düzeltme hareketleri bittikten sonra yükseliş devam etmektedir.
    4. Boğa piyasalarında en çok tercih edilen işlem türü uzun işlemlerdir. Uzun vadeli işlemler sayesinde yatırımcılar trend doğrultusunda pozisyon alarak kazanç elde etmeye çalışırlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.