Kripto RehberEditörden Seçmeler

Decred (DCR) Coin Nedir? Decred (DCR) Geleceği?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yatırımcılar, kripto para piyasasındaki en eski kripto para birimlerinden biri olan Decred (DCR Coin) hakkında önemli verilere ve Bitcoin kodunu kopyalayarak Proof of Work ile Proof of Stake’i oluşturan bir projeye erişmek istiyor. Bu içerikte Decred (DCR Coin) ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Kurucusu ve kuruluş yılı: Jake Yocom-Piatt / 2016
Blok zinciri: Kendi blok zinciri
Toplam arzı: 21 milyon
Dolaşımdaki arzı: 14 Milyon
Piyasa değeri: 1,95 trilyon
En düşük fiyat: 0.3948 dolar
En yüksek fiyat: 250 dolar
Projenin amacı: Bitcoin’e (BTC) ek olarak ödeme yöntemi olarak piyasada bulunmak.
Kullanım alanları: Ödeme yöntemleri

Decred (DCR) Projesi Nedir?

Decred (Dcr) Coin Nedir? Decred (Dcr) Geleceği?

Decred (DCR), Şubat 2016’da faaliyete geçirilen kendi blok zincirine sahip bir kripto para birimidir. Açık yönetişim, topluluk etkileşimi ve sürdürülebilir finans politikalarını kolaylaştırmak için Decred token ve protokolü kurulmuştur.

Decred’in kurulmasının arkasındaki ana güç, Company 0 adlı bir projedir. amacı, daha iyi kişisel veri koruması oluşturmak ve projelere organizasyonel özgürlük getirmek için blok zinciri teknolojisinin artılarından yararlanmaktır.

Teknik incelemeye göre Decred, topluluk protokolde yapılan tüm işlemleri ve değişiklikleri onaylayacak şekilde kuruldu. Bu nedenle, büyük Decred sahiplerinin protokolün işleyişini engel teşkil etmemektedir. Decred, Bitcoin’den yüksek ölçüde etkilendi ve orijinal kripto para biriminin temel prensiplerinin çoğunu ele aldı.

Jake Yocom-Piatt, Company 0’ın kurucusu ve CEO’sudur. Şu anda Decred projesinde proje lideri olarak görevini sürdürmektedir. Jake Yocom-Piatt tarafından yazılan kod, Lightning Network Daemon’un oluşturulması da sayılmak üzere Bitcoin ile ilgili birçok projenin oluşturulmasında yardımcı olmuştur.

Marco Peereboom, Company 0’ın baş teknik çalışanıdır. Decred projesindeki geliştirme, güvenlik ve altyapı dahil olmak üzere çeşitli ekiplerin doğrudan denetçisidir. Peereboom’un kariyeri, Dell gibi şirketlerde Kıdemli Mimar olduğu pozisyonları içerir. Beş yılı aşkın bir süredir Company 0 ile birlikte ve Decred projesine katılımı, kripto para biriminin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesi için çok önemlidir.

Decred (DCR) Geleceği?

Decred Coin Yorum

Decred, oy haklarını korumak adına Proof of Work (PoW) ve Proof of Stake’i (PoS) birleştiren hibrit bir konsensüs mekanizması kullanır. Decred yenilikçi bir projedir çünkü projenin kendisinin oylama durumunu tekelleştirmekten kaçınmak için blok zinciri teknolojisinin merkezi olmayan doğasına bahis oynar. Decred protokolünün ana hedeflerinden biri, tüm DCR sahiplerinin aynı karar verme yetkisine sahip olmasını ve büyük kurumların onlara oy vermemesini sağlamaktır.

Decred, seçmen oylamasını basitleştirerek, yeterli DCR’ye sahip olanların şirketin/tokenin geleceği ve operasyonları hakkında oy kullanma fırsatına sahip olmasına yardımcı olur. Decred ayrıca, kullanıcıların oy kullanmasına, teklif göndermesine ve tartışma başlatmasına izin veren Politeia adlı özel bir oylama platformu tasarladı.

Decred (DCR) Coin Nedir?

Decred token’larının maksimum toplam arzı 21 milyondur. Şu anda, bu tokenlerin yaklaşık %60’ı veya 14.440.005,049’u dolaşımda yer almaktadır. Protokol başlatılmadan önce 21 milyon token’nın %8’i çıkarıldı. Bu yayın öncesi token’ların yarısı  airdrop’ta ve diğer yarısı, şirketin 0 maliyetini karşılamak için protokol geliştirme sırasında dağıtıldı. İlk airdrop, ilgili tarafları onlara ücretsiz Decred (DCR) token’ı sunarak ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. token’lar airdrop kampanyasına ön kayıt yaptıran katılımcılara dağıtıldı.

21 Aralık 2021 itibariyle 976 milyon dolarlık piyasa değeri olan Decred Coin, Mayıs 2021’de 0,3948 dolar gibi düşük bir değerle 250 dolara kadar değere sahip olmuştur.

Decred (DCR) Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

Decred Coin, Binance, OKEx, Huobi Global, Bybit, ve KuCoin gibi büyük borsalardan alım satımı gerçekleştirilebiliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.