Kripto RehberEditörden Seçmeler

Rune Coin Nedir? Thorchain Projesi Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yeni geliştirilen blockchain platformları kripto para piyasasında ilgi görmekte ve yatırımcılar bu blockchainler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu blok zincirlere bir örnek Thorchain’dir. Rune Coin’e yatırım yapmak isteyenler arama motorlarında Rune Coin nedir, nereden alınır, proje nedir diye soruyorlar. Bu içeriğimizde Rune Coin yani Thorchain projesini ele alacağız.

Rune Coin Nedir?

Runecoin nedir sorusuna cevap verecek olursak, THORChain’in native tokenidir. Thorchain, likidite havuzuna token ekleyen herhangi bir kullanıcıya RUNE şeklinde ödülleri dağıtır. Aynı zamanda, token sahipleri varlıklarını stake edebilir ve havuza erişen diğer kullanıcılardan tahakkuk eden ücretler kazanabilir. THORChain, Tendermint tabanlı bir zincirdir ve bu nedenle mutabakat mekanizması olarak Tendermint BFT’yi (Bizans Hata Toleransı) baz alır. Ayrıca Sybil’e direnmek için Proof of Stake (PoS) kullanır. PoS öğesinin bir parçası olarak doğrulama sistemi, ağ düğümlerini çalıştırmak ve işlemleri doğrulamak için RUNE belirteçlerini stake edebilir. THORChain, token sahiplerinin doğrulayıcıları kontrol eden ve hibe verenlerin her blok ödülünün bir kısmını almasına izin veren bu doğrulayıcıları yetkilendirmesine izin verir.

Rune Coin Nedir? Thorchain Projesi Nedir?

Thorchain Projesi Nedir?

THORChain, zincirler arası merkezi olmayan bir değişim (DEX) olarak işlev görecek Cosmos SDK kullanılarak oluşturulmuş bir Layer 1 protokolüne hizmet eden bağımsız bir blok zinciridir. THORChain’in yerel tokeninin (RUNE) anahtar değişim çifti olacağı Bancor (BNT) veya Uniswap’ın ilk yinelemesine benzer bir Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) modeli kullanır. Bu model, kullanıcıların RUNE’u biraz gizli bir proxy olarak kullanarak farklı varlık havuzları arasında hareket etmesine olanak tanır. Ayrıca, likidite havuzunun her iki tarafında varlıkları yatıran veya “paylaşan” ve bazı işlem ücretleri ödeyen Likidite Sağlayıcıları (LP’ler) ödüllendirir.

Thorchain Rune

Thorchain Ne İşe Yarar?

Thorchain projesi, kripto varlıklarını farklı blok zincirleri arasında aktarmak için merkezi borsaları kullanmanın kusurlu olduğu varsayımıyla 2018 yılında kuruldu. Merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) olarak da bilinen güvenilmez borsalar, uzun vadeli çözümdü. Bu nedenle, THORChain ekibi, harici ağlar arasında köprü kurabilen, böylece zincirler arası transferleri basitleştiren ve bir DEX’e benzer şekilde çalışan bağımsız bir blok zinciri oluşturmaya başladı.

DEX’lerin genellikle karşılaştığı sorun, yeterli likidite bulmaktır. Tüccarlar, kayma nedeniyle değer kaybetmeyecekleri platformlara yönelim gösteriyorlar. Ancak bu aynı tüccarlar, ilk etapta kaymayı önlemek için yeterli likidite sağlayanlardır. Buna karşılık, THORChain ekibi, Sürekli Likidite Havuzları, Sürekli Likidite Havuzları (CLP’ler) olarak çevrilmiş olanı oluşturmak için Bancor’un “akıllı token’ının” uyarlanmış bir modelini uygulamayı planlıyor. Bu mevcut varlık havuzları, yatırımcılara başka bir alıcı veya satıcı bulmaya veya onlarla iletişim kurmaya gerek kalmadan likiditeye erişim sağlar.

Kimin Thorchain?

Thorchain, 2018 yılında Binance Hackathon sırasında anonim bir geliştirme ekibi tarafından kuruldu. Projede yaklaşık 20 kendi kendini organize eden geliştirici var ve THORChain’in kaynaklarının çoğu da topluluğu tarafından oluşturuluyor.

RuneCoin’leri Nereden ve Nasıl Satın Alınır

THORChain’in yerel tokeni RUNE, yatırımcıların varlıkları stake ederken ve bir Likidite Sağlayıcı (LP) olurken işlem ücretlerinin bir kısmını kazanmalarını sağlar. Runecoin satın almak çok basittir. Binance, FTX, KuCoin, Gate.io, Bybit, Crypto.com vb. gibi büyük kripto para borsalarında işlem görür. Kullanıcılar gerekli işlemleri tamamlayarak Rune Coin kazanabilirler.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.