Kripto Rehber

Uniswap Nedir? UNI Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Uniswap (UNİ); merkeziyetsiz, Ethereum tabanlı bir borsadır. Ethereum geliştiricilerinden Hayden Adams imzasını taşır. Halka açık olması, giderek popüler hâle gelmesinde büyük rol oynamıştır. %100 zincir içi bir üretici olan Uniswap, UNİ adlı kendi tokenini piyasaya sürmüştür. Pek çok borsada listelenen bu token, dünyaca ünlü borsaların ilgi odağındadır.

Kasım 2018 tarihinde piyasadaki yerini alan Uniswap, 2020 yılındaki DeFi patlamasıyla beraber popülerlik kazanmıştır. Uniswap’in amacı, kripto para ticaretini herkese açmaktır.

DeFi projeleri arasında bulunan en başarılı merkeziyetsiz borsa yapılarından biridir. Bir yönetici veya merkez olmadan, akıllı sözleşmeler vasıtasıyla ERC-20 tokenlarının değişimine olanak tanır.

Uniswap (UNI) Ne İşe Yarar?

Bu borsa kendi cüzdanınızı oluşturarak al-sat yapmanıza imkân verir. İşlem ücretlerinin düşük olması en büyük avantajlarından biridir.

DeFi tokenlerinin otomatik ticaretine olanak tanır. UNİ ise merkezi olmayan bu platformun yönetim kripto parasıdır. Uniswap’da likidite oluşturmayı sağlar ve likidite süreçlerine yardım eder. DeFi (merkeziyetsiz finans) ekosistemindeki tokenlerin alım-satım işlemlerini kolaylaştırır.

Uniswap, benzer platformlardaki likidite sorunlarını çözmeye de destek olur. Piyasa yapıcılığının otomatikleştirilmesini (AMM) sağlayarak tarafların ödediği ücretleri ve muhtemel riskleri azaltır.

Bu işlemler sırasında kullanıcıların kimlik bilgileri gerekmez. Bu sayede herkesin, herhangi bir kripto para birimi aracılığıyla likidite oluşturması mümkündür.

Olumsuz bir hareket meydana gelirse ödeme emri yerine getirilmez. Yatırımcıların likidite havuzuna erişmesini sağlayan Uniswap, piyasa koşulları tarafından belirlenen ücretlere bağlı değildir.

Uniswap sayesinde token alım-satımı otomatik biçimde gerçekleştirilebilir. Yatırımcılar ERC-20 tokenlerini başka ERC-20 tokenleriyle takas edebilirler.

Uniswap (UNI) Nasıl Çalışır?

Uniswap token ve kripto para ticaretini otomatik tutmayı amaçlar. Böylelikle bu süreci token sahipleri için şeffaf bir şekilde sürdürür.

Uniswap platformunda likidite problemleri otomatik sorun çözücülerle giderilir. Bu da verimliliği artırır.

Uniswap (UNI) Nereden Alınır?

Coinbase Pro, Binance, Huobi Global, Bitfinex ve Bithumb gibi borsalardan UNİ satın alabilirsiniz. Türkiye’de ise BtcTurk Pro ve Paribu gibi borsalar üzerinden UNİ alım-satımı yapabilirsiniz.

Uniswap (UNI) Nasıl Alınır?

Bunun için önce ilgili borsalarda hesap açmanız gerekir. Paribu ve Binance üzerinden anlatacak olursak Uniswap alımı şöyle gerçekleştirilir:

Paribu Borsasında Uniswap (UNI) Nasıl Alınır?

Ülkemizin en popüler kripto para borsalarının başında gelen Paribu, kolayca UNİ satın almaya imkân tanır. İzlemeniz gereken adımlar şöyledir:

  • Paribu hesabınıza giriş yapın.
  • Ana sayfada bulunan ‘Piyasalar’ sekmesine tıklayarak devam edin.
  • Sol üstteki menüden ‘Uniswap UNİ-TL’ çiftini bulup UNİ-TL ticaret çiftini seçin.
  • Açılan ekrandan Uniswap (UNI) satın alım işlemini gerçekleştirebilir; bu sırada koşul, piyasa ve Limit emirlerini kullanabilirsiniz.

Binance Borsasında Uniswap (UNI) Nasıl Alınır?

TR Binance şu an UNİ alımını desteklemese de, küresel Binance borsasından Uniswap (UNİ) almak mümkündür. Bunun için takip edeceğiniz yol şöyledir:

  • Binance hesabınıza girin.
  • ‘Piyasalar’ sekmesine tıklayıp Uniswap’ı (UNI) bulun. Eğer DeFi listesine tıklarsanız UNI’yi en üstte göreceksiniz.
  • Uniswap’ı (UNI) seçip yeni açılan sayfaya geçiş yapın.
  • UNI/USDT sayfasından USDT (Tether) karşılığında Uniswap (UNI) satın alabilirsiniz.
  • Satın alım esnasında OCO, Limit, Piyasa ve Stop-limit emirlerini kullanabilirsiniz.

Uniswap (UNI) Nasıl Saklanır?

UNI coinlerinizi saklamak için sıcak cüzdan veya donanım hesabı kullanabilirsiniz. Ya da borsa hesabınızda saklayabilirsiniz. Uzun vadeli olarak UNİ saklamayı düşünüyorsanız donanım cüzdanı kullanmanız önerilir. Fakat Uni ticaretine devam etmeyi düşünüyorsanız borsa hesabında saklamayı tercih etmeniz daha mantıklıdır.

En popüler UNİ cüzdanlarından bazıları; WalletConnect, Fortmatic, Metamask, MyEtherWallet ve Ledger Nano X şeklindedir.

Uniswap Fiyatı 2021

1 Uniswap şu anda 223,15 TRY değerindedir. Borsanın yerel kripto para birimi olan UNİ, 2020 yılının Eylül ayında yayınlanmıştır. Borsa, o dönemde kullanıcılarına belli miktarda UNİ dağıtarak kârlılık potansiyelini artırmıştır.

[ccpw id=”18668″]

Tüm zamanların en yüksek seviyesini 385,76 TL ile görmüştür. Tüm zamanların en düşük seviyesi ise 3,59 TL olarak kayda geçmiştir.

Uniswap (UNI) Hangi Borsalarda?

Bunun için Uniswap borsasının yanı sıra Bithumb, Binance, Coinbase Exchange ve Huobi Global gibi borsaları da tercih edebilirsiniz.

Binance borsasında UNİ alım-satımı için UNI/BUSD, UNI/USDT, UNI/BNB, UNI/EUR ve UNI/BTC gibi işlem çiftleri sunulur. UNI/USDT çiftinde işlem hacmi diğerlerinden daha yüksektir.

Bunların dışında UNİ satın almak için kullanabileceğiniz diğer borsaların listesi şöyledir:

  • OKEx
  • Poloniex
  • Bittrex
  • Bitstamp
  • Bitfinex
  • KuCoin
  • Gemini
  • Kraken
  • Gateio
  • FTX

Uniswap (UNİ) Yükselir mi? Uniswap Geleceği

Digital Coin’in tahminine göre 2022 yılında UNİ fiyatı 33,6 dolara yükselecek. 2023 yılında ise 38,08 dolardan işlem göreceği düşünülüyor.

2024 tarihinde 46,93 doları bulan bir artış yaşanması öngörülürken, 2025 senesinde UNİ fiyatının 54,79 dolar olması bekleniyor.

Wallet Investor da Uniswap fiyatının önümüzdeki 1 yıllık süreçte 54,630 doları bulabileceğini aktarıyor. Yine Wallet Investor tarafından yapılan açıklamaya göre UNİ fiyatı 5 yıl içerisinde 193,103 dolara kadar yükselebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.