Kripto RehberEditörden Seçmeler

TON Coin Projesi Nedir? TON Nereden ve Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

TON, Telegram’ın dünya çapında sıklıkla sansürlenen ve internet dünyasının “istenmeyen çocuğu” olarak adlandırılan Telegram’ın projesidir, birkaç yıl önce GRAM adına hayata geçirilmiş, ardından bazı düzenleyici sorunlarla karşılaşmıştır. Durov’un sözleriyle  ‘üzerinde etkilerinin bulunmadığı projesi TON, yatırımcıların merak uyandırdığı projeler arasında yer almaktadır. TON projesiyle ilgili bilgileri rehberimizden bulabilirsiniz.

TON Coin Projesi Nedir?

Ton Coin Projesi Nedir? Ton Nereden Ve Nasıl Alınır?

Eskiden GRAM olarak bilinen TON, 2018’de Telegram Messenger’ın kurucuları Durov kardeşler tarafından tasarlanan üçüncü nesil (Proof of Work) ve Proof of Stake (PoS) konsensüs mekanizmasına sahip Ethereum tabanlı bir blok zinciri projesidir. Yıldırım hızında işlemler için oluşturulmuştur. Çok ucuz ve kullanıcıya kolaylıklar sunar. Saniyede milyonlarca işlemle TON blok zinciri, merkezi olmayan depolama, anonim ağ, DNS, anında ödemeler ve çeşitli merkezi olmayan hizmetler ile gerçek bir Web 3.0 oluşturma imkanına sahiptir. TON dünyasının en önemli vaadi uygulama içi ödemelerdir. Geliştiriciler, Whatsapp’ın attığı adımların gölgesinde kalmak istemiyor ve hatta bu projelerin ön saflarında yer almayı düşünüyor.

Küresel ölçekte aylık 500 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Telegram’ın kripto parası olarak bilinen TON Coin, anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsası’nın açtığı dava ve baskıların ardından geçen yıl projeden çekildi. Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, TON Coin’in tekrar pazarlara adım attığını belirterek, “Telegram geçen yıl TON’a veda ettiğinde, gelecek nesil geliştiricilerin bir gün kitlesel pazar blok zinciri platformu vizyonumuzu sürdüreceği umudunu dile getirdim. Bu yüzden Telegram’ın kodlama yarışmalarının şampiyonlarının Toncoin olarak yeniden markalaştırdıkları açık TON projesini geliştirmeye devam ettiğini görmek bana ilham verdi.” sözlerine yer vermişti ve CoinMarketCap verilerine göre duyurunun ardından TON Coin fiyatında yaklaşık %30 yükseliş gerçekleşmişti.

TON Coin Geleceği

Image001 37

Yatırımcıların TON Coin’e yatırım yapmakta sorun yaşamadıklarını söyleyen Durov,  “Orijinal TON’dan farklı olarak Toncoin, Telegram’dan bağımsızdır. Doğru pazara açılma stratejisiyle birleştiğinde, destansı bir şey inşa etmek için ihtiyaç duydukları her şeye sahipler.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TON Coin’in maksimum arzı 5 milyar, dolaşımdaki arzı ise  1,221,401,181 milyardır. 3 Ocak 2022 itibariyle, TON’un piyasa değeri minimum 0,3906 dolar ile 4 milyar dolardı; Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi 5,84 dolara ulaştı.

TON Nereden ve Nasıl Alınır?

Geçmişte çeşitli düzenleyici sorunlarla uğraşmasına rağmen, gelecek vaat eden kripto para birimi TON Coin şu anda Binance ve Coinbase’de işlem görmemektedir. Token, UniSwap ve PancakeSwap gibi merkezi olmayan platformlarda ve FTX, Gate.io, OKEx, vb. gibi merkezi borsalarda işlem görebilir. Ticaret çiftleri USD, USDT, ETH vb. içerir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.